Печени картофи с лук
Картофи на фурна с розмарин и мащерка.
Необходими продукти:
- 1 голям картоф, настърган, от подходящ за печене сорт
- 1/2 глава лук, тънко нарязан
- 4 с.л. брашно
- 2 с.л. зехтин
- олио за пържене
- щипка розмарин
- щипка мащерка
- щипка сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти в голяма купа.
2. В средно голям тиган за пържене загрейте около 4-5 с.л. олио за малко на среден огън.
3. Когато тиганът се сгорещи, сложете по лъжица от картофената смес и приплескайте с гърба на шпатула.
4. Обикновено в един тиган се поместват около 3-4 кюфтенца едновременно.
5. Гответе около 5-7 мин. докато отдолу станат златисто-кафяви и хрупкави, обърнете и изпържете от другата страна още 5-7 мин. до готовност.
6. Отцедете върху чиния, покрита с хартиена кърпа и поднесете с ябълков сос или заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ