Лесна рецепта за ястие с пържен ориз
Жасминов ориз на тиган с наденица и месо.
Необходими продукти:
- 2 парчета наденица, нарязани на кубчета
- 2 с.л. олио
- 1 ч.ч. грах
- ½ ч.ч. зелен лук
- 3 ч.л. соев сос
- 3 ч.л. трапезна сол
- 1 ½ ч.ч. скариди (може и всякакво друго месо: пилешко, телешко, свинско)
- 4 скилидки чесън (по желание)
- 3 глави дребен лук шалот
- 3 яйца, разбити
- 3 ч.ч. жасминов ориз
Начин на приготвяне:
1. Сложете един тиган на печката и налейте олио. Когато олиото се нагрее достатъчно, сложете наденицата и скаридите и ги пържете 1 минута.
2. Добавете чесъна и дребния лук и бъркайте, докато не придобият леко златист цвят. Изсипете съдържанието от тигана в купа и оставете настрана.
3. Налейте още олио в тигана и прибавете трите разбъркани яйца. Изчакайте, докато се запържат отдолу и след това започнете внимателно да разбърквате.
4. Когато яйцата изглеждат добре опържени, прибавете ориза, соевия сос, солта, граха и сместа от наденица, скариди, чесън и дребен лук. Разбъркайте добре.
5. Гарнирайте със зелен лук или с нещо друго по ваш избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ