Печени картофи със спанак и праз лук
Постни картофи с праз лук и спанак.
Бон Апети
Излъчен на 17.11.2017
Лесна и различна гарнитура с печени картофи на фурна показва Лора Найденова, като решава да разнообрази обикновените идеи за картофена запеканка с нещо също толкова простичко за направа, но доста по-нестандартно. Рецептата за печени картофи със зеленчуци може да послужи и за постно основно, в което се смесват различно вкусове, аромати и цветове и е подходящо за трапезата на Бъдни вечер.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Към тях се прибавя нарязан на едро праз лук и нарязан на шайби червен лук. Зеленчуците се прехвърлят в тава и се овкусяват със сол, пипер, намачкан чесън, балсамов оцет и зехтин, а след това влизат във фурната на 180 градуса за 45 минути, като трябва да се разбъркат 2-3 пъти по време на печенето.
След изваждане към зеленчуците се добавя наситнен пресен спанак, а ястието се поднася със свежи листенца магданоз и по желание със запечени на сух тиган ядки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ