Печени картофи на спирали
Спирали от картофи с масло и подправки.
Печените картофи са кулинарна класика, защото само с масло и подправки на фурна те се превръщат в идеалната гарнитура за мръвки, засищащо предястие, безмесно основно или мезе за домашната киновечер или събиране с приятели. Но има трикове, с които картофите могат да станат наистина неустоими. Такава хитринка се разкрива в канала Dazzle Spoon, където картофките се превръщат в апетитни спирали. Децата също биха се зарадвали на този ефект.
Картофите се обелват и се набождат на шиш. Следва да се изрежат по специфичен начин, който е показан във видеото и да се снемат от клечката. Така се получават спирали. А останалото е ясно - редите картофите в намаслена тава, поръсвате с любимите си подправки и слагате по резен масло отгоре. После завивате тавата с фолио и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 30-тина минути. Можете да снемете фолиото и да допечете за още 5-8 минути на 180 градуса като отново сложите по парче масло върху всяка спиралка.
А после сервирайте, по желание с халба бира и чеснов, майонезен или доматен сос за топкане. Идеални са за всякакви поводи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ