Регистрация

Печени в кора зеленчуци

Печени в кора зеленчуци
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2140

Зеленчуков гювеч с царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 листа дървена кора за печене (за да постигнете същия автентичен вкус, можете да използвате и гювеч)
  • 1 голям патладжан
  • 5-6 картофа (ако предпочитате сладки)
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 жълта сладка чушка
  • 2 тиквички
  • 8 стръка аспержи
  • 8 бейби царевички
  • универсална подправка на вкус
  • 100 мл доматено пюре

Начин на приготвяне:

1. Задушете на пара картофите, докато поомекнат и заделете.

2. Нарежете патладжана и тиквичките на филийки и ги запечете леко на грила. Заделете.

3. Изпечете по същия начин чушките, за да ги обелите и също оставете да се охладят.

4. Нарежете картофите на филийки.

5. Сложете кората за печене с нишките надолу и леко намажете с олио от канола, за да не залепне. В средата подредете слой зеленчуци, като започнете с картофи, след това патладжан, тиквички, чушки и овкусете със сухата подправка много добре всеки ред. Ако редите в гювеч, следвайте пак тази последователност.

6. Покрийте с 2 стръка аспержи и бейби царевички.

7. Увийте зеленчуците в кората и завържете здраво в двата края с канап, за да не излиза парата. (Похлупете хубаво гювеча)

8. Изпечете на грила, а след това в загрята предварително фурна за 14 мин., ако работите с кора или за 30 мин. мин. на силна фурна, ако готвите в гювеч.

9. Сложете в чиния и срежете завързаните краища, за да отворите кората.

10. Полейте зеленчуците с доматения сос и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта