Регистрация

Патладжан с пармезан

Патладжан с пармезан
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4042

Редове от патладжани, рикота и сирене, запечатани под моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ чаша зехтин
  • 1 малка глава лук
  • 2 с.л. дребен лук, нарязан на кубчета
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 20 листа от босилек, наситнени
  • щипка червен пипер на люспи
  • сол и черен пипер
  • 3 консерви от по 420 г нарязани на кубчета домати
  • 2 средно големи патладжана, нарязани надлъжно на парчета дебели по 1 см.
  • 1 ½ чаши настърган пармезан
  • 300-350 г сирене Рикота
  • 1 ½ чаши нарязана ситно моцарела
  • около 2 чаши олио за пържене
  • 1 чаша брашно за овалване

Начин на приготвяне:

1. Най-напред пригответе соса. Загрейте зехтина в тиган на средно силен огън и добавете чесъна, дребния лук, белия лук и люспите червен пипер. Оставете на котлона на слаб огън за около 5 минути докато лукът поомекне, след което добавете босилека, солта, пипера и доматите. Оставете да къкри около 45 минути докато приготвяте патлаждана.

2. След като го разрежете на ивици от по 1 см. надлъжно, наръсете със сол и от двете страни и го оставете настрани за 20-тина минути, след което го изплакнете и подсушете. Загрейте 1 чаша олио в тиган на средно силен до силен котлон, оваляйте патлаждана в брашно и го запържете за по 1-2 минути от всяка страна до златисто. Извадете парчетата от тигана и ги оставете върху салфетка, за да се отцеди част от мазнината. Вероятно по средата на пърженето ще ви се наложи да добавите и другата половина от олиото.

3. Загрейте фурната на 200 С. Покрийте дъното на голяма тава със сос и започнете да нареждате отгоре ред патлаждани, ред сос, половината от рикотата, половината от другите сирена, отново патладжани, сос, рикота, сирена и най-отгоре наредете моцарелата. Запечете за 20 минути докато сирената се разтопят и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта