Печена тилапия върху пене с аншоа
Тилапия върху пене с аншоа и домати.
Необходими продукти:
- 2 филета тилапия
- лимон
- 2 скилидки чесън
- чери домати
- магданоз
- сол и пипер
- 4 порции пълнозърнесто пене
- чесън
- глава лук
- 200 г аншоа
- черен пипер
Начин на приготвяне:
На печената с лимон и подправки тилапия във фолио:
1. Напръскайте лист пергаментова хартия или алуминиево фолио с незалепващ готварски спрей. Загрейте предварително фурната на 200°С.
2. Сложете филе риба в средата на листа.
3. Овкусете от двете страни с щедро количество сол и пипер.
4. Изстискайте половин лимон върху рибата. Можете да сложите и резени лимон отгоре за по-наситен вкус.
5. Прибавете 1 скилидка счукан чесън.
6. Сега прибавете всякакви зеленчуци по избор, например шепа чери домати. Но може да сложите и резени лук, ситно нарязан джинджифил, зелен лук и други.
7. Поръсете с 1 ч.л. нарязан пресен магданоз.
8. Завийте хубаво с фолиото.
9. Печете 20-25 мин.
На пастата пене със сос от домати и аншоа:
1. Сотирайте 2 скилидки счукан чесън и 1/2 средно голяма глава лук, едро нарязан, в 3 ч.л. хубав зехтин.
2. Прибавете парче аншоа и гответе докато се разтопи.
3. Прибавете 2 шепи чери домати, цели или разполовени. Гответе докато доматите почти се разпаднат. Прибавете около 1/4 ч.ч. от водата, в която сте варили пастата и продължете да готвите на бавен огън.
4. Сложете свареното пълнозърнесто пене в този сос и поднесете с рибата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ