Печена тиква с мляко и яйца
Тиква на фурна със заливка от мляко, яйца и ванилия.
Крем-карамел с тиква - така нарича кулинарната влогърка Диди своя сладкиш с основа от печена тиква и крем от мляко със захар. Това не е оригинален крем-карамел, но е идеен начин да си направим десерт без брашно, който прилича на крем карамел, но вместо дъно от разтопена захар има основа от апетитни карамелизирани тиквени хапки.
За целта първо си нарязваме тиквата на кубчета, подреждаме ги на дъното на тава за печене, поръсваме със захар и бутаме във фурната на 180 градуса за 40-60 минути. През това време не ни остава много работа. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, добавя се ванилия и мляко. С тази смес се залива изпечената тиква.
Тук е важно да поставим тавичката в по-голям съд и да готвим на принципа на крем карамела - на водна баня и ниска температура. А после е добре и да проявим търпение сладкишът да се охлади преди да започнем да го вадим и сервираме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ