Регистрация

Пене с крем-сос от червено вино

Пене с крем-сос от червено вино
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3447

Пене с крем-сос от червено вино за една по-екстравагантна вечеря.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сушена паста пене
  • зехтин Extra-virgin
  • 250 г телешка кайма
  • 250 г смляна италианска наденичка
  • 1/2 глава лук, нарязан
  • 1 скилидка чесън, нарязан
  • 1 моркова, нарязани
  • 1 стъбла целина, нарязана
  • 1 с. л. нарязан пресен босилек
  • 1/8 ч. ч. фино нарязан магданоз
  • 1/2 с. л. нарязани листа риган
  • 1 с. л. обикновено брашно
  • 3/4 ч. ч. червено вино
  • 1 консерва домати
  • 1/2 ч пълномаслена сметана
  • 1/2 с.л. едро смлян червен пипер
  • сол кошер и прясно смлян черен пипер
  • Настъргано сирене грюер за отгоре

Начин на приготвяне:

1. Намажете голям тиган с дебели стени със зехтин, добавете телешкото и наденичката и запържете докато изчезне розовият цвят - около 10 мин. Овкусете със сол и пипер.

2. В блендер нарежете лука, морковите, целината, чесъна, босилека, магданоза и ригана. Направете на пюре и сипете в тигана с месото. Разбъркайте до хомогенност.

3. Прибавете и брашното.

4. Добавете виното и гответе докато намалее наполовина - около 10 мин.

5. Прибавете доматите и червения пипер и оставете да къкри 10 мин.

6. Налейте пълномаслената сметана и оставете да заври. Сосът трябва да е гъст - да покрива гърба на дървена лъжица.

7. Сварете пенето в много вряща подсолена вода, докато омекне почти напълно - около 10 мин.

8. Прехвърлете пастата в купа за сервиране и полейте със зехтин Extra-virgin, за да не залепва.

9. Отгоре покрийте със соса и сместа от месо. Поръсете с грюер и магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта