Регистрация

Патешки бутчета с гарнитура и вино



Патешки бутчета с гарнитура и вино
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4312

Патешко с плодове и гарнитура от зеле и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.10.2016

Готвим вкусни патешки бутчета на тиган, като спазваме правилото, че първо се поставят с кожата надолу. След това обогатяваме соса, в който къкрят, като отцеждаме мазнината и на нейно място изливаме богатството от вкусове на комбинацията от сочни сушени сини сливи, киснати в порто. (Е, не се притеснявайте да използвате и друг вид вино по ваше усмотрение.) И докато месото къкри, готвачът не скучае, защото приготвя двата вида гарнитура към патешното месо. Контрастиращи по цветове са задушеното червено зеле с хрупкава сърцевина и жълтеещите варени картофи с горчица. А най-сладката е сглобката между плодове, патешко месо, зеле, картофи, винен сос, кубчета бекон и аромат на мащерка, която попада в едно блюдо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта