Паста с телешко, гъби и сметана
Нудли Строганов с телешко, пчеурки и заквасена сметана.
Според традиционните рецепти за паста, тестеното изделие се вари до степен ал денте в съд с щедро количество подсолена вода, а след това се отцежда и се добавя в тигана при запръжката. Каналът Tasty обаче има друга идея - да се сготви всичко заедно, за да се губи по-малко време за суета в кухнята през натоварените делници. Разбира се, бързината не бива да е за сметка на вкуса, затова направата на ястието е преценена до съвършенство.
Първо в тиган се запържват печурки, добавя се лук и чесън, овкусява се със сол и пипер и се вкарва каймата. Когато се разпадне на трохи, се поръсва с червен пипер, налива се телешки бульон и се прибавя пастата или нудлите. Готви се до пълното тяхно разваряване, фиксира се с малка кофичка заквасена сметана, доовкусява се с подправки според предпочитанията и сосът се сгъстява с малко царевично нишесте при нужда. После се маха от котлона.
Сервира се с украса от пресен магданоз или пресен лук. Как се готви - гледайте във видеото, а точната рецепта на ястието - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ