Регистрация

Телешко Строганов с паста

Телешко Строганов с паста
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1983

Нудли с телешко и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин за готвене
  • 200 г пресни печурки (може и кафяви или кралски)
  • сол и пипер на вкус
  • 1 неголяма глава лук
  • 450 г мляно телешко месо
  • 2 с.л. червен пипер
  • 800 мл телешки бульон (ако нямате домашен, си разтворете кубчета телешки бульон във вода)
  • 250 г яйчен нудълс
  • 100 мл заквасена сметана
  • 1 с.л. царевично нишесте + 3 с.л. вода
  • пресен магданоз и пресен лук за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Направете си заготовки като почистите и нарежете гъбите на полумесеци. Лука - обелете и наситнете. Притоплете си телешкия бульон или си стоплете 800 мл вода и разтворете в нея 3 кубчета. Този метод е неправилиен по стандартите на висшата кулинарния, но ако готвите делнична храна, а не чакате важни гости, можете да си го позволите за спасяване от положението. Друг вариант е да си купите консервиран телешки бульон, а трети - просто да използвате вода.

2. Започнете със запръжката - сгорещете зехтина, запържете в него лука и щом започне да променя цвета си, добавете и гъбите. Овкусете със сол и пипер и оставете за няколко минути да омекнат под капак.

3. Добавете телешката кайма и гответе като разбърквате периодично докато стане на трохи. Овкусете с червения пипер. След това налейте топлия или врял бульон, добавете нудлите, разбъркайте и оставете да се готви под капак на умерен огън за 15-тина минути.

4. Добавете сметаната.

5. Разтворете нишестето във водата и налейте в ястието. Оставете да се готви още 2-3 минути.

6. Сервирайте поръсено с пресен магданоз или пресен лук по желание.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта