Макрони с кайма в доматен сос
Макарони с месо и домати на котлон.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 450 г кайма
- 800 г домати в доматен сос от консерва
- щипка захар
- 1 с.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 30 мл чили сос
- 2 с.л. горчица
- 800 мл вода, пилешки или зеленчуков бульон
- 350 г макарони или друга дребна паста по избор
- пармезан или друго жълто сирене по желание
- босилек или друга прясна билка по желание
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и намачкайте чесъна или го пресирайте.
2. Сгорещете олиото в тиган с много високи бордове или в тенджера. Важно е съдът да разполага с капак.
3. Запържете лука и чесъна за 3 минути, след това добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи.
4. Залейте с доматите от консерва, добавете сол, пипер и захар и изчакайте да кипнат. Ако парчетата домати са прекалено големи или цели, раздробете ги с лъжицата за готвене.
5. Сипете чилито, добавете горчицата, разбъркайте и залейте с бульона. Изчакайте да кипне.
6. Доавете макароните, разбъркайте, за да се разпределят равномерно в ястието, кипнете, захлупете с капака и оставете да се готви 16-18 минути.
7. Разпределете в изндивидуални порции и рендосайте пармезан или друго жълто сирене докато ястието е вряло. Можете да украсите с прясна билка като босилек или риган. Сервирайте докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ