Паста с пилешко и сметана
Спагети с бял сос, пилешко месо и гъби.
Необходими продукти:
- 1 пакет (500 г) паста от вид по избор
- сол и пипер на вкус
- 4 стръка пресен босилек
- олио за пържене
- 500 мл сметана (готварска)
- 500 г пилешки гърди
- 400 г гъби
- 2 глави лук
- 150 г пармезан или друго жълто сирене по избор
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото филе на хапчици и обтрийте със сол и пипер. Покапете със зехтин и оставете настрана.
2. Измийте гъбите и ги нарежете на полумесеци. Лука наситнете.
3. Сгорещете много голям тиган и запечатайте в него пилешкото. Извадете и в същия тиган сгорещете 2-3 с.л. олио. Запържете лука до прозрачност и добавете гъбите. Гответе докато течността им се позипари. Овкусете със сол и пипер.
4. Вкарайте пилешкото месо в тигана и залейте със сметаната. Намалете огъня на много слаб и оставете да къкри 30 минути.
5. На 15-тата минута от готвенето, кипнете 5 литра вода, сложете 1 с.л. сол и сварете в нея пастата според описанието на опаковката. Докато пастата се вари - рендосайте жълтото сирене и наситнете босилека. Добавете половината босилек и кашкавал при месото. Другата половина си запазете за поръсване при сервиране.
6. Готовата паста отцедете през гевгир и вкарайте в тигана. Разбърквайте докато се омеша добре със соса.
7. Прехвърлете в индивидуални порции и отгоре поръсете босилек и жълто сирене. Аз направих грешката първо да разпределя пастата в чинии, а след това да залея със соса, но ми обясниха, че в кулинарията не се прави така.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ