Паста с миди и винен сос
Спагети с домати, зехтин и морски дарове.
Необходими продукти:
- 2 скилидки чесън
- връзка пресен магданоз
- около 1 ч.ч. зехтин
- чили на вкус
- 2 кг миди с черупките
- 1 консерва домати или пресни малки доматчета
- 1/2 ч.ч. бяло вино
- пакет спагети или макарони
Начин на приготвяне:
1. Счукайте чесъна и магданоза.
2. Сварете мидите в тенджера докато се отворят. Запазете водата и отстранете всички миди, които не са се отворили. Отделете останалите от черупките и ги оставете в чиния.
3. В друга тенджерка сложете зехтин и запържете чесъна, магданоза и чилито за около 5 мин. и добавете мидите. Варете още 5 - 10 мин. и добавете доматите, заедно с мидения бульон и бялото вино. Трябва да се получи рядък сос. Ако е необходимо, разредете с още малко бульон.
4. Междувременно сварете спагетите и поднесете с готовия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ