Чоризо с миди
Средно | Порции 2
| Видяна: 3609
Фина кръстоска от миди с два вида свинско.
Необходими продукти:
- 400 г миди
- резени чоризо, няколко на кубчета и няколко на филийки (може да използвате друг вид наденица по избор)
- 200 г бекон, нарязан на кубчета
- консерва нарязани домати
- лук шалот
- чесън
- кориандър
- бяло вино
- лимони
Начин на приготвяне:
1. Леко запържете шепа наситнен бекон, по възможност по-мазен.
2. Добавете нарязания лук шалот и чесъна. Задушете до златисто.
3. Добавете нарязаното на кубчета чоризо и запържете.
4. Добавете доматите и разбъркайте докато се затоплят и сложете филийките чирозо.
5. Сложете мидите и полейте с бяло вино.
6. Оставете да къкри за няколко мин.
7. Овкусете със сол, пипер и лимонов сок.
8. Поръсете с шепа нарязан кориандър.
9. Поднесете с варени картофи и препечен хляб.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ