Регистрация

Чоризо с миди

Чоризо с миди
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3609

Фина кръстоска от миди с два вида свинско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г миди
  • резени чоризо, няколко на кубчета и няколко на филийки (може да използвате друг вид наденица по избор)
  • 200 г бекон, нарязан на кубчета
  • консерва нарязани домати
  • лук шалот
  • чесън
  • кориандър
  • бяло вино
  • лимони

Начин на приготвяне:

1. Леко запържете шепа наситнен бекон, по възможност по-мазен.

2. Добавете нарязания лук шалот и чесъна. Задушете до златисто.

3. Добавете нарязаното на кубчета чоризо и запържете.

4. Добавете доматите и разбъркайте докато се затоплят и сложете филийките чирозо.

5. Сложете мидите и полейте с бяло вино.

6. Оставете да къкри за няколко мин.

7. Овкусете със сол, пипер и лимонов сок.

8. Поръсете с шепа нарязан кориандър.

9. Поднесете с варени картофи и препечен хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта