Панирано телешко по милански
Страхотният специалитет Миланезе - хрупкаво пържено телешко с гарнитура.
Необходими продукти:
- 8 парчета говеждо месо, нарязано на тънко
- 3 яйца, разбити с щипка сол
- скилидка счукан чесън
- магданоз
- 2 купички галета
- мазнина за пържене
- сол и пипер на вкус
- един лимон, нарязан на резенчета
Начин на приготвяне:
1. Подправете тънко нарязаните филийки говеждо месо със сол и пипер.
2. Оформете ги с чук за месо върху кухненска дъска, за да станат с равна дебелина.
3. Смесете и разбъркайте добре яйцата, чесъна и магданоза.
4. Потопете късовете месо в яйцето, а след това ги оваляйте в галетата. Натиснете ги отгоре, за да слегнат добре галетата и да се прилепят добре към месото.
5. Сложете да се пържи в нагорещено олио. Когато цветът им стане златистокафяв, извадете от мазнината и оставете върху готварска хартия, за да попие излишното олио.
6. Поднесете с нарязан лимон, а за гарнитура сложете пържени картофи, пюре или сотирани зеленчуци с прясна салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ