Панирано агнешко с коричка от кашкавал
Пържени агнешки хапки с галета и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 кг агнешко месо без кост
- 3 с.л. червено вино
- сол и черен пипер
- 2 яйца
- галета
- 80 г рендосан на ситно кашкавал
- 40 г масло
- 40 мл олио или зехтин за готвене
- 1 лимон
- зеленчуци за поднасяне
- майонеза или друг со по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете агнешкото на плоски мръвки, обтрийте с вино, сол и пипер и ако имате време, оставете да се маринова в хладилника за поне час.
2. Смесете галетата с настъргания кашкавал, а яйцата разбийте.
3. В тиган сгорещете олиото с маслото, а встрани си пригответе тава, застлана с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 220 градуса.
4. Овалвайте мръвките първо в разбитите яйца, след това в галетата и пържете двустранно в сместа от мазнини. Вадете директно в тавичката.
5. След като сте готови с пърженето, запечете само за 5 минути на фурна.
6. Поднесете топло с любимия сос и пресни зеленчуци по избор. Сервирайте и резен лимон, с чиито сок може да се покапят мръвките. Ако ви хареса, опитайте и с друг вид месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ