Панирани пилешки хапки в барбекю сос
Панирани пилеши гърди в барбекю сос.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- лют пипер на прах на вкус и по желание
- брашно
- яйце
- олио за пържене на маслена баня
- 150 мл барбекю сос (или 100 мл кетчуп + 1 ч.л. пушен пипер + 1 ч.л. чесън на прах + 2 с.л. кафява захар + 3 с.л. соев сос)
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на хапки без да изтънявате. Идеята е да се получат нещо като кубчета с дебелина и ширина около 3 см.
2. Изсипете в купа, добавете солта и различните видове пипер и разбъркайте.
3. Сипете си брашно в една купичка, в друга разбийте яйце. Сгорещете олио за пържене на маслена баня.
4. Взимайте хапчица, овалвайте в брашно, после в яйце, на финала пак в брашно и пържете до получаването на златиста коричка.
5. В тиган изсипете барбекю соса или съставките за домашен барбекю сос и кипнете. Изсипете пилешките хапки в кипналия сос и разбъркайте. Дръжте 2-3 минути на умерен огън, за да се запечатат добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ