Пилешки хапки в тестена обвивка
Панирано пилешко с крем сирене в тесто.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- сол и пипер
- 1 глава лук
- връзка магданоз или босилек
- 1 опаковка крем сирене (125 г)
- 500 г брашно
- 50 г масло
- щипка сол
- вода (около 80 мл)
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода в тенджера и щом заври, добавете пилешкото месо в нея да се свари. По желание добавете обелки от лук, целина, моркови, дръжки от магданоз. Сложете още сол и зърна черен пипер. Така после ще имате домашен пилешки бульон.
2. Докато месото се вари замесете тестената коричка. Претрийте пресятото брашно със студеното масло на трохи. Долейте вода и замесете гладко тесто. Оставете го в хладилник да почива.
3. Лука наситнете и запържете в малко олио. Щом започне да покафенява добавете крема сиренето, наситнената прясна подправка и овкусете със сол и пипер. Махнете от огъня.
4. Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см. Разрежете на правоъгълници или кръгчета (с отвора на чаша). Сложете част от месото върху всяко парче. Отгоре - част от лучената смес и след това завийте в удобна форма.
5. Пържете в силно загрято олио на умерен огън до получаването на хрупкава коричка.
6. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервирайте по желание с млечен или чеснов сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ