Регистрация

Печено пилешко с мед и портокалов сок

Печено пилешко с мед и портокалов сок
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1050

Пилешко на фурна с медена глазура с чесън, портокалов сок и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 порции пилешко месо (бутчета, крилца, филе или каквото харесвате)
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 3 с.л. мед
  • 2 с.л. портокалов фреш
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. олио
  • бял ориз или друга гарнитура по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете и запържете в олиото в малка касерола до покафеняване.

2. Махнете от огъня, добавете меда, намачкания на паста чесън и соевия сос. Върнете на изключения котлон и разбъркайте докато меда се разтопи.

3. Залейте с портокаловия сок, разбъркайте до сравнителна хомогенност и намажете месото от всички страни (като вкарате и под кожата, ако има такава).

4. Поставете месото в тава, намажете още отгоре и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна.

5. По време на готвенето можете да отваряте фурната и да мажете с остатъците от соса, за да се получи апетитна глазура.

6. Поднесете със зеленчуци и гарнитура по избор.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта