Регистрация

Панирани патладжани с орехова коричка

Панирани патладжани с орехова коричка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 979

Пържени патладжани с млечно-чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • 150 г орехи
  • 150 г брашно
  • 2 яйца
  • сол на вкус
  • олио за пържене

За соса:

  • 1/2 кофичка цедено кисело мляко
  • 1/2 връзка копър
  • 4 скилидки чесън
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте добре и с все кората нарежете на нетънки кръгчета. Осолете хубаво и оставете настрана да си пуснат горчивината за 10-15 минути. Прехвърлете в гевгир и измийте под течаща вода. Подсушете.

2. Орехите смелете в блендер или счукайте в хаванче. Прехвърлете половината от получените трохи в чинийка.

3. Половината брашно изсипете в друга чинийка. В трета разбийте едното яйце. Работим с половината продукти, защото в процеса на панирането могат да се залепят или смесят прекалено много. Когато изчерпате половинките, добавете вотората част от всичко.

4. Овалвайте всяко кръгче патладжан първо в брашно, след това в разбито яйце и накрая - в орехи. Пържете на умерен огън до получаването на хрупкава коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, която да обере излишната мазнина.

5. Пригответе соса като смесите цеденото кисело мляко с намачкания на паста чесън, наситнения копър и сол на вкус. Поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта