Панирани патладжани с орехова коричка
Пържени патладжани с млечно-чеснов сос.
Необходими продукти:
- 4 патладжана
- 150 г орехи
- 150 г брашно
- 2 яйца
- сол на вкус
- олио за пържене
За соса:
- 1/2 кофичка цедено кисело мляко
- 1/2 връзка копър
- 4 скилидки чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте добре и с все кората нарежете на нетънки кръгчета. Осолете хубаво и оставете настрана да си пуснат горчивината за 10-15 минути. Прехвърлете в гевгир и измийте под течаща вода. Подсушете.
2. Орехите смелете в блендер или счукайте в хаванче. Прехвърлете половината от получените трохи в чинийка.
3. Половината брашно изсипете в друга чинийка. В трета разбийте едното яйце. Работим с половината продукти, защото в процеса на панирането могат да се залепят или смесят прекалено много. Когато изчерпате половинките, добавете вотората част от всичко.
4. Овалвайте всяко кръгче патладжан първо в брашно, след това в разбито яйце и накрая - в орехи. Пържете на умерен огън до получаването на хрупкава коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, която да обере излишната мазнина.
5. Пригответе соса като смесите цеденото кисело мляко с намачкания на паста чесън, наситнения копър и сол на вкус. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ