Панирани патладжани с домати и чесън
Пържени патладжани с доматен сос.
Патладжани на тиган със сос от домати, чесън и магданоз се готвят в Кухнята на Звездев. Това е традиционно българско есенно предястие от панирани зеленчуци, което върши работа и за салата, и за гарнитура.
Патладжаните се режат на шайби и се посоляват. Оставят се да си пуснат горчивината. През това време се рендосват доматите и се наситнява чесънът за соса. Обезгорчените патладжани се измиват, подсушават и овалват в брашно. В един съд се сгорещява олио за патладжаните, в друг - по-малко мазнина за доматения сос.
Панираните патладжани се пържат до позлатяване и се вадят в съд, застлан с домакинска хартия. После се редят в чиния, заливат се с горещия сгъстен доматен сос и се поръсват с магданоз и още сол при необходимост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ