Панирани картофки в пикантна коричка
Табиетлийски картофки на фурна с хрупкава панировка.
Бон Апети
Излъчен на 24.02.2017
Глезим се с едно страхотно бирено мезе от картофи. Смиламе в блендер няколко филии хляб, а трохите запичаме на сух тиган до позлатяване, за да се получи вкусна домашна галета. Нея смесваме с настърган пармезан, чесън на прах, лют пипер на люспи и наситнен пресен лук. Отделно си приготвяме купичка с брашно и такава с разбити яйца. Картофите нарязваме на пръчици и бланшираме за кратко. След това шокираме със студена вода, отцеждаме и посоляваме. Панираме чипса на пръчици като първо овалваме всяка гредичка в брашно, после в разбити яйца и накрая в ароматната пикантна панировка. Това е чипс без пържене - подреждаме панираните картофи в тава, застлана с хартия за печене и готвим на фурна за 20 минути. Накрая имаме перфектното мезе за бира - с люта хрупкава коричка отвън, със засищаща картофена текстура и мека сърцевина. По желание можете да сервирате с любимия сос, но е почти задължително да си налеете чаша бира към тази хрускава вкусотия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ