Регистрация

Панирана риба със зеле и моркови

Панирана риба със зеле и моркови
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 789

Печена риба със зеленчуци и коричка от кашкавал и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г почистено и размразено рибно филе от вид риба по избор (без кости, може с кожа)
  • сол и пипер на вкус
  • 1/2 лимон
  • брашно за овалване
  • 6 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 1 голяма глава лук
  • 2 моркова
  • 400 г зеле
  • 2-3 с.л. майонеза или заквасена сметана
  • 50 г кашкавал
  • листа пресен копър или магданоз за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Рибното филе нарежете на парчета. От това количество трябва да ви излязат 8 парчета - по 2 в порция. Поръсете със сол и пипер и покапете със сока на половин лимон. Оставете настрана за 5-10 минути.

2. През това време наситнете лука, рендосайте морковите и наситнете зелето.

3. Сипете 4 с.л. олио в тиган и пуснете да се сгорещят на умерен огън. Овалвайте парчетата риба в брашно и пържете двустранно за по около 4 минути от страна - до образуването на апетитна златиста коричка. Вадете готовата риба в йенска тенджера като подреждате парчетата на дъното.

4. Тигана от пърженето забършете с домакиснка хартия, за да се почисти попадалото брашно. Сгорещете 2 с.л. олио и запържете лука за 3 минути като бъркате. Добавете морковите и гответе още 3 минути. След това прибавете зелето, овкусете със сол и пипер, размешайте доколкото е възможно и сложете капак. Намалете леко огъня и оставете да се готви 10-тина минути под капак - докато зелето омекне.

5. Изсипете готовите зеленчуци върху парчетата риба и заравнете. Отгоре покапете майонезата и върху нея поръсете с рендосания кашкавал.

6. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. По желание преди поднасяне поръсете с пресни листа копър или магданоз за красота.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта