Пандишпаново руло мартеничка с бял шоколад
Червен кекс с бяла плънка от кисело мляко и шоколад.
Бон Апети
Излъчен на 01.03.2017
Правим си сладка мартеница в кухнята като приготвяме руло в червено и бяло. Първо се захващаме с пандишпановия блат с яйца, захар, брашно, масло и червена сладкарска боя, разтворена в мляко. Сместа изсипваме в плоска голяма тава, застлана с хартия за печене и готвим във фурната за 10-12 минути. Веднага щом извадим, е важно да навием на руло, защото блатът се втвърдява много бързо и не може да бъде оформян. И докато тестото за рулото се охлажда правим вкусната му бяла плънка.
За крема смесваме разтопен бял шоколад с цедено кисело мляко и ароматизираме с ванилия. После пълним рулото с бялата шоколадова смес и навиваме. Следва да намажем кората с мармалад за блясък и да я поръсим с кокосови стърготини, за да се порадваме отново на мартенския контраст между бяло и червено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ