Пандишпанова торта с кондензирано мляко
Орехова торта с пандишпанови и целувчени блатове, напоени с компот от кайсии и маслен смтанов крем с кондензирано мляко.
Бон Апети
Излъчен на 03.02.2017
Правим пипкава луксозна домашна торта, позната под името Торта Киевска - с два вида блатове и страхотен многокомпонентен крем. Единият блат представлява кръстоска между два любими детски десерта - целувки и ореховки, защото е нещо като голяма орехова целувка. Добре е да го печете в най-голямата възможна тава, защото тортата ще бъде с големина половината от размера му. Другият блат, който също се дели на две равни части, за да има сладкиша повече етажи, е с аромат на ванилия. На трето място трябва просто да пюрираме малко плодове от компот праскови с част от сока на компота. След това правим и крема, който е сладкарска идилия. В него има разбити на пяна белтъци, жълтъчена част с кондензирано мляко, масло и не на последно място - любимата сметана. След това сглабяме тортата, като всеки от блатовете първо напояваме с прасковения сос и после мажем с крем. А на финала можете да украсите с орехови ядки или друг вид любима декорация.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ