Палачинкови рулца с пилешко и гъби
Палачинки с ориз, бешамел, месо и гъби.
Необходими продукти:
- 10-12 големи тънки палачинки
- 500 г гъби
- 500 г пилешки гърди
- 1-2 дафинови листа
- 7 яйца
- 2 глави лук
- 1/2 ч.ч. ориз
- 50 г масло
- китка копър
- 1/2 ч.ч. брашно
- 500 мл течна готварска сметана
- сол, черен пипер и индийско орехче
- 3-4 скилидки чесън
- олио
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкото месо като го пуснете в неголямо количество подсолена кипяща вода и добавите дафиновите листа и 1 глава лук, нарязан на четвъртини. Гответе до хубаво разваряване.
2. Ориза накиснете в подсолена вода, а яйцата - сварете.
3. Пригответе белия сос като в касерола сгорещите маслото и запържите в него брашното до леко позлатяване. После налейте сметаната и разбърквайте, за да няма бучки. Добавете сол, пипер и индийско орехче.
4. В прецедения бульон от варенето на пилето сварете ориза. След това смесете с наситнен копър и намачкан чесън.
5. Наситнете другата глава лук, почистете гъбите и нарежете на кубчета. Запържете лука в олио и след това добавете към него гъбите. Овкусете със сол и пипер и гответе на умерен огън докато влагата им се изпари.
6. Пилешкото нарежете на хапчици, сварените яйца обелете и наситнете.
7. Взимайте палачинка, намазвайте с бял сос, разпределяйте в нея части от ориза, месото, яйцата и гъбите и завивайте на руло. Рулата редете в тава.
8. Залейте с оставащия бял сос и запечете за 30-тина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. После сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ