Солени палачинки с бекон и картофи
Палачинки с плънка от картофено пюре с масло и колбас.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 500 мл мляко
- 230 г брашно
- 40 г захар
- 60 мл олио
- 2 щипки сол
- масло за печенето
За плънката:
- 300 г картофи
- 80 г масло
- 150-200 мл мляко
- сол на вкус
- 200 г бекон
- 2 глави лук
- 2 с.л. олио
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Замесете тесто за палачинки като разбиете първо яйцата, после добавите захарта и млякото, след това олиото и солта и накрая брашното. По-добре работете с миксер. Изпечете палачинки, като ги направите по-дебелички и намаслявате всеки път преди да изсипвате новата порция тесто.
2. Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте на пюре с млякото и маслото.
3. Лука обелете, наситнете и запържете в сгорещената мазнина. Щом покафенее, добавете и бекона, нарязан на кубчета. Гответе докато месото хване коричка.
4. Смесете лука и колбаса с картофеното пюре, посолете на вкус и добавете наситнения магданоз.
5. С така направената плънка напълнете палачинките и завийте на вързопчета или правоъгълници.
6. Можете да гарнирате с цедено кисело мляко или заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ