Палачинкова торта с пилешко и сметана
Солена торта от палачинки с пилешко, гъби, лук, варени яйца и сметана.
Необходими продукти:
- 14 палачики (ако не ви се готвят домашни, просто си купете готови от магазина)
- 200 г пилешко месо
- 1 голяма кофичка заквасена сметана
- 250 г гъби печурки
- 1 голяма глава лук
- 50-80 г кашкавал
- 4 яйца
- сол и пипер на вкус
- връка копър
- олио или друг вид растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода и пуснете пилешкото месо в нея за 15 минути.
2. През това време си направете заготовки - сложете яйцата да се сварят, рендосайте кашкавала, нарежете гъбите, наситнете лука и копъра.
3. Запържете половината лук с гъбите докато сместа се изсуши. Овкусете със сол и пипер и прибавете 2 с.л. сметана. Разбъркайте.
4. Сварените яйца рендосайте в купа, добавете копъра и 2 с.л. сметана и разбъркайте.
5. Свареното пилешко нарежете на хапки, запържете с останалата 1/2 лук, овкусете със сол и пипер и на финала добавете 2 с.л. сметана.
6. На дъното на кръгла тава или още по-добре (ако имате) форма за торти с махащо се дъно сложете 2 палачинки. Намажете с част от останалата сметана и разпределете половината от гъбената смес.
7. Захлупете с още 2 палачинки и отгоре намажете сметана и изсипете половината от сместа с пилешко.
8. Заравнете, захлупете с 2 палачинки, намажете сметана и изсипете половината от яйчената смес.
9. Сега изредете отново - палачинки, гъби, палачинки, пиле, палачинки яйчена смес и на финала - палачинки.
10. Отгоре разпределете рендосания кашкавал и бутнете на 180 градуса във фурната за 25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ