Домашна неофициална палачинкова торта
Палачинкова торта с плодове, ядки и кондензирано мляко.
Необходими продукти:
За тестото:
- 5 яйца
- 2 ч.ч. брашно
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. сода
- 1,5 л мляко
- 0,5 ч.ч. растителна мазнина
За плънката:
- 150 мл кондензирано мляко
- 100 грама ядки (орехи, бадеми, кашу, лешници)
- бита сметана по желание
За украса:
- 2 кивита или банани
- 1 райска ябълка или други плодове по избор
Начин на приготвяне:
1. Пригответе тестото за палачинките като разбиете яйцата, добавите в тях захарта, содата и брашното и замесите твърдо тесто. След това сипвайте по малко мляко и разбърквайте докато налеете цяла течност. Така бучките ще се разбият по-лесно. Накрая добавете мазнината и размешайте.
2. Печете на сух тиган, тъй като в сместа сте сложили мазнина. Ще е по-добре ако използвате съд с незалепващо покритие.
3. Пригответе крема като смесите кондензираното мляко и ядките.
4. Заделете си 2-3 палачинки за украсата. Останалите редете във формичка за торти като между всеки две мажете с крем и след това добавяте и бита сметана по желание. Между някои от редовете можете да сложите плодове вместо крем, както и да разнообразите с шоколад или сладко по избор.
5. Заделените палачинки намажете с крем или плодове по желание и след това навийте. После разрежете по ширина, за да се образуват цветлета. Можете да цепнете на няколко места в единия край, за да придобият триизмерност.
6. Подредете ги върху останалите палачинки и украсете с пресни плодове, сметана, крем, шоколад, пудра захар или каквото друго имате под ръка.
7. Най-добре прберете в хладилник, за да се стегне тортата преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ