Палачинкова пита с плодово пюре
Палачинкова торта с праскови и плодов сос.
Необходими продукти:
- 10-12 палачинки
- 5 праскови
- 120 г захар
- 2 с.л. галета
- 2 с.л. картофено брашно или нишесте (може да замените с царевично)
- 1 с.л. олио
- канела или ванилия по желание
- мед, мармалад или плодов сироп за заливка
Начин на приготвяне:
1. Измийте прасковите, пуснете ги за няколко секунди във вряща вода, след което обелете и махнете костилката. Ако смятате, че можете да ги обелите и без шокирането във вряла вода - направете го директно.
2. Пюрирайте плодовете с пасатор или ги минете през месомелачка. Добавете в пюрето разтвореното в малко вода картофени нишесте. Кипнете и оставете да се охлади.
3. Дъното на кръгла тава или формичка за торти намаслете с олио и посипете с галета.
4. Сложете една палачинка, намажете с пюрето, поръсете със захар, захлупете с втора палачинка. Действайте така докато завършите с палачинка. Нея поръсете със захар и малко канела или ванилова захар по желание.
5. Запечете на 180 градуса за 10-15 минути.
6. След това полейте с топинга, мед или мармалад и украсете с пресни резени праскова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ