Регистрация

Пай с тесто от извара и кашкавалена плънка

Пай с тесто от извара и кашкавалена плънка
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1301

Пирог със сиренена коричка и кашкавалена среда.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г масло
  • 250 г извара
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. захар
  • 1/3 ч.л. сол
  • 200 г брашно (може да потрябва и още)

За плънката:

  • 200 г кашкавал
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте силно охладеното масло на едро ренде.

2. Към маслото добавете изварата, солта, захарта, содата и брашното. Замесете гъсто и стегнато маслено тесто, което не се лепи по ръцете. Приберете за 20 минути в хладилник.

3. Рендосайте на едро ренде кашкавала, добавете намачкания чесън, киселото мляко и яйцето. Разбъркайте всичко заедно.

4. Намазнете тава с масло.

5. Разточете тестото така, че да покрие дъното и стените на тавата със средни по височина бордове, като дебелината му е 1,5-2 см.

6. Изсипете плънката в тестото, заравнете и печете на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Ако прецените, че за това време не е готово - допечете още максимум 15 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта