Пай с пуешко и царевица
Гювечета с пилешко, картофи, грах, царевица и моркови.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. накъсани пуешки гърди
- 300 г сварен/замразен грах
- 300 г сварена/замразена царевица
- 150 г сварени моркови
- 300 г сварени картофи
- пуешки бульон
- кори за баница
- градински чай и мащерка на вкус
- сол и черен пипер на вкус
- 1 разбито яйце
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 200°С.
2. Поставете продуктите в тенджера и я загрейте на умерен огън. Когато се посварят, ги поставете в гювечета. Изрежете парчета от корите за баница с големината на отвора на гювечетата и покрийте гювечетата с тях. Намажете корите с яйцето и поставете гювечетата в печката за около 10-15 мин, докато корите добият златистокафяв цвят.
3. При сервиране можете да обърнете гювеча в чиния, за да остане най-долу залятата от пълнежа коричка. Така ястието ще наподобява мини пай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ