Пай с праз лук, кашкавал и сметана
Тарт или пирог с лучена запръжка, пласт от рендосан кашкавал и заливка от сметана и майонеза.
Необходими продукти:
За тестото:
- 150 грама масло
- 2 ч.ч. брашно
- 1 пакет бакпулвер
- 4 с.л. заквасена сметана
- щипка сол
За плънката:
- 500 грама пресен праз лук
- 200 грама кашкавал
- 2 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. заквасена сметана
- 2 с.л. майонеза
- 3 с.л. брашно
- щипка сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото и го охладете. Добавете заквасената сметана, брашното, бакпулвера и солта. Сипете течност ако е необходимо и омесете тесто, което приберете в хладилника.
2. Нарежете лука на ситно и го запържете в мазнината.
3. Намазнете дъното и стените на тава за печене и разстелете тестото така, че да се разточи и по стените и да образува купичка.
4. На първия пласт изсипете лучената запръжка. След това рендосайте кашкавала.
5. Смесете сметаната, майонезата, брашното, разбитите яйца, солта и черния пипер и 1 ч.л. бакпулвер и излейте върху кашкавала.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ