Регистрация

Пай с брюкселско зеле

Пай с брюкселско зеле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3360

Нещо като пирог с кайма и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.л. риган
  • 1/4 ч.л. кора на индийско орехче
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. джинджифил на прах
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • галета
  • 1 яйце
  • 1/2 средно голяма глава лук, фино нарязан
  • 1 пакет размразено бутер тесто
  • 500 г кайма (телешка, говежда или агнешка)
  • 500 г брюкселско зеле
  • 200 мл евапорирано мляко
  • 200 г настъргано сирене по избор

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºС.

2. Разбийте яйцето, подправките, 1/4 ч.л. сол, 1 скилидка счукан чесън и галетата.

3. Прибавете яйчената смес при каймата, заедно с половината фино нарязан лук и разбъркайте хубаво. Може и с ръце, за да се омеси още по-добре.

4. Измийте брюкселското зеле и го нарежете, но не прекалено надребно. Смесете го с останалия чесън и лук.

5. Сложете на дъното на тавичка за печене част от тестото. Намажете с каймата, така че да се получи равномерен слой месо. Отгоре сложете брюкселското зеле.

6. Смесете останалата сол с евапорираното мляко и излейте върху зелето и покрийте с натрошено сирене.

7. Накрая сложете слой тесто и намажете с малко мляко, за да се глазира. Надупчете тестото с вилица на няколко места.

8. Печете във фурната за 40 мин. или докато тестото се надигне и покафене.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта