Ориз арборио с гъби и тиквички
Гъбено ризото с моркови, тиквички и риган.
Бон Апети
Излъчен на 12.04.2016
Тази рецепта ни учи как да си направим традиционно италианско ризото със зеленчуци. Ако постите, не добавяйте масло и рендосано жълто сирене и така ще имате вкусно ястие без животински продукти, което да зарадва вегетарианците и хората на пости. Първо се прави запръжка от лук, чесън и моркови, а след това към зеленчуците се добавя ориз арборио, който се оставя да къкри последователно в бяло вино и зеленчуков бульон. Следва добавката от гъби - пресни печурки и накиснати във вода сушени манатарки. Тъй като вторите се намират по-трудно, можете да ги пропуснете. За да се акцентира върху ненатрапчивия вкус на тиквичките, те се запичат отделно на сух тиган и след това се добавят към ястието, нарязани на полумесеци. Остават финалните щрихи - бучка масло, подправки и рендосано сирене грана падано, което можете да замените с пармезан, а в по-семпъл вариант дори и с обикновен рендосан кашкавал. Вече ястието е готово!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ