Ризото с грозде и гъби
Вегетарианско ризото с чесън и бяло вино.
Необходими продукти:
- 1 чаша ориз
- 800 мл. пилешки или вегетариански бульон
- 1 чаша червени гроздове (1/2 нарязани и ½ цели)
- 4-5 големи пресни гъби, нарязани
- 1 глава ситно нарязан лук
- 2 скилидки чесън, ситно нарязан
- 1/3 чаша бяло вино
- 2 супени лъжици масло или олио
- сол и пипер на вкус
- ¼ чаша пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте бульона и след като заври го оставете да къкри.
2. В голям тиган задушете с масло лука и гъбите за около 5 минути. Добавете ориза и нарязаните гроздове и ги задушете за още 5 минути.
3. Добавете виното и оставете да ври, докато остане половината от него.
4. Добавете от горещия бульон до покриване на ориза. Оставете го да къкри за около 5 минути и добавяйте постепенно целия бульон, докато ориза го абсорбира.
5. Всичко това трябва да ви отнеме 35-45 минути. Добавете целите гроздове 5 минути, преди ризотото да е готово. Отстранете от котлона и добавете пармезана и сол и пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ