Оригинално шоколадово суфле
Шоколадово суфле с черен шоколад и течна сърцевина.
Необходими продукти:
- 175 г масло (плюс още ,алко за намасляне на формичките)
- 175 г черен шоколад с висок какаов процент
- 200 г захар
- 4 яйца
- 85 г бяло брашно
- какао на прах за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Първо включете фурната да загрява на 180 градуса.
2. Намазнете си хубаво формичките за суфле с разтопено масло. Това ще ви помогне да извадите лесно десерта.
3. След това набрашнете формичките с какао на прах.
4. Разтопете заедно на водна баня тъмния шоколад и маслото. Оставете сместа настрани.
5. В друг съд разбийте яйцата до пухкава маса, добавете захарта, а след като се смесят хубаво, налейте и маслото с шоколада.
6. На финала вкарайте постепенно и брашното в сместа и разбъркайте хубаво.
7. Изсипете тестото в една или повече формички, каквито сте си подготвили, а тях подредете в тава.
8. Печете за 12 минути. Тук обаче има и няколко забележки. В зависимост дали готвите в метални или силиконови формички и дали са с тънки или дебели стени - продължителността на печене е различна. Идеята на десерта е да има течна сърцевина и твърда коричка, а това изцяло зависи от времето на готвене. Затова ако готвите в тънки силиконови купички, 10 минути печене може и да е достатъчно. Може би ще трябва да изтествате първия път дали ви трябват 12 или по-малко минути престой във фурната.
9. Изчакайте да се охлади и извадете от формичката или сервирайте директно с нея. Можете да направите украса от пудра захар или какао, както е показано на снимката. Получава се като сипете прахчето в цедка и с нея поръсвате върху поставена вилица в чинията. После просто махате вилицата.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ