Регистрация

Шоколадово суфле с яйца и масло

Шоколадово суфле с яйца и масло
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 4025

Апетитни домашни шоколадови сладки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 170 г шоколад, едро нарязан
  • 175 г масло, нарязано
  • 3 яйца
  • 3 жълтъка
  • Около 7 с.л. пудра захар
  • 6 супени лъжици брашно

Начин на приготвяне:

1. Маслото и шоколадът се разтапят на водна баня, като се разбърква непрекъснато до получаването на лъскава и гладка смес. Сваля се от огъня и се оставя да се охлади.

2. Намазват се подходящи формички с масло (например декоративни силиконови форми за печене) и се замразяват за 5 минути. Изваждат се от фризера и отново се мажат с масло замразяват за още 5 минути. След това се поръсват леко с брашно и се оставят в хладилника до момента на печене. По този начин суфлето няма да залепне за формичката.

3. Яйцата и жълтъците се разбиват до побеляване със захарта.

4. Добавя се охладената смес с шоколада и се разбърква добре.

5. Пресейте брашното в течното тесто и разбъркайте, докато сместа поеме цялото количество.

6. Разпределете сместа равномерно в приготвените съдове и оставете за поне 2 часа (или през нощта) в хладилника.

7. Преди да изпечете, извадете от хладилника и оставете на стайна температура за поне 1 час. Загрейте фурната до 200°C и печете в продължение на 8 минути. Извадете от фурната и охладете за 5 минути, след което извадете от формичките в чиния за сервиране. Поръсете с пудра захар и поднесете.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта