Ордьовър с колбас, яйца и майонезен сос
Руска салата с колбас, яйца и горчица.
Необходими продукти:
- 300 грама колбас по избор (шунка, бекон, салам)
- 2 моркова
- 100 грама кашкавал
- 2 сварени яйца
- сол и черен пипер на вкус
- няколко лъжички майонеза и горчица (според предпочитанията)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете колбаса на ситни кубчета. Опитах рецептата с варен език и се получи много вкусно, затова ви предлагам и този вариант.
2. Смесете майонезата с горчицата и по желание осолете и опипрете соса.
3. Морковите рендосайте по корейски (на ситни лентички) или на едро ренде.
4. Яйцата наситнете.
5. Кашкавала рендосайте.
6. Има два начина за направата на ордьовъра. По-лесният е да съберете всичко заедно в купа и да размесите. Можете пък и да го подредите на пластове като сложите половината месо, намажете с майонезен сос, после добавите единия морков, пак сос, след това яйце, сос, кашкавал сос и отново се повтарят пластовете с втората половина от продуктите. Вие преценете дали да ги редите или да сервирате всичко смесено заедно.
7. Украсете ордьовъра с остатъчни продукти от приготвянето му или с подръчни зеленчуци и маслини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ