Регистрация

Ордьовър с гъби и кашкавал

Ордьовър с гъби и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3291

Доматени кули с плънка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи, кръгли и твърди домата
  • 400 г гъби печурки или други гъби по избор
  • 4 скилидки чесън
  • 200 г кашкавал
  • 2 с.л. соев сос
  • връзка копър
  • чубрица
  • риган
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите на ситно и ги задушете с малко мазнина и скилидките чесън, накълцани на дребно.

2. Докато гъбите се задушават, нарежете доматите напречно на филийки с много остър нож.

3. Махнете от огъня гъбите с чесъна и докато са още топли, прибавете при тях копъра, чубрицата, ригана и соевия сос.

4. Нарежете кашкавала на филийки.

5. Загрейте фурната на 180, намаслете тава, подредете резен домат, резен плънка  и резен кашкавал, така че доматите да се слепят от плънката и кашкавала. Печете 10-тина мин. докато кашкавалът се разтопи, но следете доматите да запазят сочността си.

6. Поднесете като ордьовър, гарнитура или салата.

 

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта