Ордьовър с гъби и кашкавал
Доматени кули с плънка и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 големи, кръгли и твърди домата
- 400 г гъби печурки или други гъби по избор
- 4 скилидки чесън
- 200 г кашкавал
- 2 с.л. соев сос
- връзка копър
- чубрица
- риган
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гъбите на ситно и ги задушете с малко мазнина и скилидките чесън, накълцани на дребно.
2. Докато гъбите се задушават, нарежете доматите напречно на филийки с много остър нож.
3. Махнете от огъня гъбите с чесъна и докато са още топли, прибавете при тях копъра, чубрицата, ригана и соевия сос.
4. Нарежете кашкавала на филийки.
5. Загрейте фурната на 180, намаслете тава, подредете резен домат, резен плънка и резен кашкавал, така че доматите да се слепят от плънката и кашкавала. Печете 10-тина мин. докато кашкавалът се разтопи, но следете доматите да запазят сочността си.
6. Поднесете като ордьовър, гарнитура или салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ