Омлет с цяла пържола и кашкавал
Палачинка от печени яйца с пилешка пържола и жълто сирене.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 4 с.л. мляко
- сол и пипер
- 1 пилешка гърда (около 400 г)
- 140 г кашкавал
- сос по желание - майонеза, барбекю, кетчуп, чеснов
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Пилешката гърда разделете на 2 парчета през дебелината.
2. Поръсете двустранно със сол и пипер и счукайте двете парчета в найлон или между листове стреч фолио, за да се превърнат в големи шницели.
3. Разбийте две от яйцата с 2 с.л. мляко и щипка сол.
4. Сгорещете на умерен към слаб огън тиган с незалепващо покритие и сложете половината масло. Разстелете по цялото дъно.
5. Излейте разбитите яйца и върху тях положете пържолата. Веднага щом може да се обърне без да се разпадне, завъртете да се готви от другата страна за 5-6 минути. През това време пригответе месото и яйцата за втората порция.
6. Върнете обратно от първата страна, сложете върху месото слайсове кашкавал и покапете със сос по желание. Завийте на руло. Сгответе и другия омлет по същия начин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ