Регистрация

Омлет с крутони, шунка и зеленчуци

Омлет с крутони, шунка и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1188

Задушени зеленчуци с хляб и заливка от бъркани яйца с шунка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • листата на връзка магданоз
  • 100 г шунка
  • 2 с.л. олио
  • 1/2 глава лук - около 80 г
  • 1 сладка чушка
  • 1 червен твърд домат
  • 2 филийки тостерен хляб
  • 50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, чушката нарежете на лентички, а домата на кръгчета. Наситнете магданозените листа, препечете хляба в тостер или на сух тиган и нарежете на крутони. Шунката нарежете на тънки слайсове, а след това на квадрати със страна около 2,5 см.

2. В купа разбийте яйцата със солта и пипера и добавете шунката и половината магданозени листа.

3. Сгорещете олиото в тиган с диаметър 26-28 см. и запържете на слаб огън за 4 минути лука в него. Добавете чушките и гответе още 3 минути. След това без да мешате повече наредете върху тях кръгчетата домати. Отгоре поръсете крутоните.

4. Залейте с разбитите яйца с шунка и магданоз, сложете капак и оставете да се готви на слаб към умерен огън за 7 минути.

5. Поръсете рендосания кашкавал и отгоре - останалите листа магданоз. Сложете капака и гответе още 3 минути.

6. Прехвърлете в чиния с доматите, чушките и лука надолу. Поднесете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта