Омлет с кашкавал и бекон
Едностранно пържен в масло омлет с плънка от месо.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 50 г кашкавал
- 50 г бекон
- къри
- сол
- червен пипер на вкус
- масло (1 с.л. олио)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в дъбок съд и в тях настържете кашкавала. Овкусете с кърито и солта.
2. В тефлоново тиганче разтопете маслото и го разстелете добре по дъното, докато го омазни изцяло.
3. След като се нагорещи, изсипете в средата яйчената смес и с въртеливи движения я нанесете по цялото дъно.
4. Още докато се пържи, сложете в средата бекона и след като омлета се изпържи, навийте на 2 и оставете да се задуши.
5. Поръсете с червения пипер и сервиратйе с гарнитура от пресни зеленчуци или туршия по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ