Норвежка супа със сьомга, сметана и морски дарове
Трудно | Порции 4-8
| Видяна: 9330
Скандинавски сладкиш с ядки и тъмен хляб без бяло брашно.
Бон Апети
Сезон 5
Излъчен на 02.02.2015
Днес ще готвим по традиционни рецепти от Норвегия:
- Кадифена рибена супа със сьомга, морски изненади, сметанов сос и зеленчуци.
- Норвежки хляб с ръжено и овесено брашно, семена и ядки, с мая, но без втасване.
- Скандинавски тарт с аромат на ванилия и кардамон, сочно маслено тесто и плънка от бадеми.
Най-важните съставки
бадеми, бакпулвер, белтъци, брашно, бренди, бяла риба, ванилия, вода, дафинов лист, жълтък, зелен кардамон, индийско орехче, кардамон, магданоз, масло, мая, мляко, моркови, морски дарове, овесени ядки, праз лук, пудра захар, ръж, слънчогледово семе, сметана, сол, сол и пипер, сьомга, филе от сьомга, целина, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ