Морска супа с миди и риба
Супа с морски дарове и сос Маринара.
Необходими продикти:
- 500 г миди с черупки
- 500 г филе от риба (камбала, сьомга, риба тон - без кости)
- 2 глави лук
- 120 мл червено сухо вино
- 500-700 мл готов сос Маринара
- 1/2 ч.л. лют пипер (най-добре кайенски)
- 600 г дребни почистени скариди или сурими
- 700 мл зеленчуков бульон (можете да разтворите кубчета във вода)
- 2 с.л. зехтин
- 4 скилидки чесън
- 2-3 дафинови листа
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте мидите и премахнете онези, които са се отворили.
2. Наситнете лука и чесъна.
3. Рибното филе нарежете на хапки.
4. Сгорещете зехтина и запържете в него лука за 2 минути. След това добавете и чесъна и лютия пипер и гответе докато придобие прозрачност. Налейте соса Маринара и оставете под капак за 3-4 минути.
5. Налейте виното и бульона, добавете мидите с черупките и дафиновия лист и похлупете отново за 3-4 минути.
6. Добавете и рибното филе, похлупете отново и гответе за 5-6 минути. След това добаве и скаридите. Гответе докато се разварят. Отнема окло 4 минути.
7. Опитайте на вкус, по желание доовкусете със сол и пипер, махнете дафиновите листа и вашата моркса супа е готова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ