Моцарела с аншоа в лимони на фурна
Пълнени кошнички от лимони с риба и сирене.
Необходими продукти:
- 2 големи лимона
- 1 - 2 топки (от по 140 г) моцарела, нарязани на филийки с дебелина от около 0,6 см
- 4 листа пресен босилек
- 2 филета аншоа
- 2 зрели чери доматчета, разполовени
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200°С.
2. Подрежете леко лимоните от двата края, но така че да останат цели. След това ги разполовете по ширината им, така че да се получат купички от лимони.
3. С малко ножче издълбайте плодовете, като внимавате кората да се запази цяла.
4. Срежете парче моцарела, така че да се побере във вътрешността на лимона. Покрийте с лист босилек, 1/2 филе аншоа и 1/2 чери доматче. Поръсете със сол и пипер.
5. Най-отгоре поставете още едно парче моцарела.
6. Направете същото с останалите лимонови купички и ги сложете в тавичка за печене. Печете в предварително загрятата фурна за 10 - 15 мин. до златисто.
7. Извадете от фурната и оставете да се охладят за няколко минути.
8. Поднесете с кростини или препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ