Морковена крем супа
Крем супа от печени моркови с масло и ябълков сайдер.
Бон Апети
Излъчен на 19.10.2017
Ароматна супа от печени моркови с ядки и цедено кисело мляко сервират Лора и Стоян, като претендират, че са създатели на вкусна и питателна крем супа от зеленчуци, която крие множество полезни вещества за организма и радва с лека сладникавост, крупкавост на семенцата и микс от много аромати.
Започваме с морковите, които се режат на гредички и се подреждат в тава за печене. Покапват се с разтопено масло и се поръсват със сол и пипер, а после влизат във фурната за половин час, докато ароматите и сладостта им се отворят напълно.
В тенджера се запържват наситнен лук с чесън. Добавят се морковите, заливат се с ябълков сайдер и зеленчуков бульон и се оставят да покъкрят десетина минути. Достатъчно време, за да вземем сусх тиган и да запечем на него първо слънчоглредови семки, след това бял сусам, после и семена копър, кориандър и кимион. Подправките се счукват в хаванче и се смесват с нарязаните тиквени семки и сусама.
Супата се пюрира и се сервира с лъжичка цедено кисело мляко и поръска от ядките с подправки - хрупкаво, безмесно и питателно ястие със запомнящ се вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ