Картофено пюре с морков и мащерка
Пюре от моркови, картофи, масло и мляко.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 300 г моркови
- прясна мащерка
- бучка масло
- 1 ч.ч. мляко
- сол
- бял пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете картофите и ги сложете в кипяща вода.
2. Докато се варят, обелете и нарежете морковите и ги сложете при картофите. Нарежете ги на по-дребни парчета, тъй като им е необходимо повече време да омекнат. Въпреки това, понеже трябва да са хрупкави, се слагат след картофите.
3. Докато картофите и морковите се варят, нарежете мащерката.
4. Когато зеленчуците се сварят, отцедете водата и ги сложете в купа.
5. Прибавете млякото и маслото и намачкайте с уред по избор. С вилица става по-едро.
6. Прибавете нарязаната мащерка, сол и смлян бял пипер и разбъркайте.
7. Поднесете с телешко, риба или агнешко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ